Tsjechië in de zomer

Tsjechië is een heerlijk land met veel ruimte, heuvels en bergen, kleurrijke bloemenweiden, mooie oude stadjes, kastelen, vele nationale parken en het wordt nog niet overspoeld door toeristen. De accommodaties zijn er vaak goedkoop en er worden veel mooie vakantiehuizen aangeboden, soms wat ouderwets voor Nederlandse begrippen, maar zeker niet altijd. En natuurlijk zijn er ook appartementen en campings, als je liever wat meer mensen om je heen hebt. Inmiddels hebben wij Tsjechië al 15 keer met veel plezier bezocht, zowel in de winter als in de zomer, en we hopen hier nog vaak terug te komen. 

De prijzen in de horeca liggen laag en je kunt er heerlijk eten. Eet bijvoorbeeld een lekkere (kaas)schnitzel met patat en tatarska (tartaarsaus), knoflooksoep of goulash met knoedels.

Tsjechië beschikt over heel veel mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten en de prijzen liggen er flink wat lager dan in Nederland. Bezoek één van de mooie oude steden, bijvoorbeeld  Praag, Český Krumlov of Trebon. Of één van de vele indrukwekkende kastelen, een bierbrouwerij, de grotten van Bozkov of de bijzondere bottenkapel in Kutná Hora.

Hou je van natuur en actief bezig zijn? Bezoek dan de schitterende rotssteden Adrspach en Prachov. Of ga met een stoeltjeslift of gondel de berg op en wandel, step of fiets weer naar beneden. Op de Moldau kun je kanoën en raften en het land beschikt ook nog eens over duizenden kilometers gemarkeerde fietsroutes.

 

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Er zijn vele klimparken, rodelbanen, dierentuinen, zwembaden met glijbanen en speeltuinen. Of ga bosbessen plukken en maak zelf jam, bijvoorbeeld in de bossen bij Mala Upa tegen de Poolse grens,  waar ook een leuke sprookjeswandeling is uitgezet voor kinderen.