Tsjechië in de winter

Tsjechië is een heerlijk land voor een wintervakantie. Inmiddels hebben we Tsjechie al 12 keer met veel plezier bezocht in de winter en genoten van de sneeuw. Verwacht hier geen bergen van 3000 meter hoogte of kilometers lange skipistes, maar wel gemoedelijke kleine gebiedjes met eenvoudige pistes en lage prijzen.

Wij skiën graag in het gebied CERNA HORA - PEC, hier is 44 kilometer skipiste verdeeld over een aantal gebiedjes die met elkaar zijn verbonden. In deze omgeving kan je ook tuben, met de slee het bergpad af, met de rodelbaan (bobová dráha in het Tsjechisch), andere kleine skigebiedjes bezoeken en natuurlijk schitterende wandelingen maken.  Dit allemaal zorgt voor leuke afwisselende winterpret.

Natuurlijk zijn er nog meer skigebieden in Tsjechië,  bijvoorbeeld Harrachov, Spindleruv Mlyn, Jested, Herlikovice, Rokytnice en nog vele andere kleine gebiedjes.

Ligt er minder sneeuw dan gehoopt? Bezoek dan bijvoorbeeld de mooie stad Praag, de schitterende rotssteden Adrspach en Prachov, een overdekt zwembad of de dierentuin in Dvůr Králové.

 

Tip: Hou je van zwemmen? Bezoek dan een lokaal zwembad. Het is er ontzettend schoon en rustig en het gaat er heel anders aan toe dan in de Nederlandse overdekte zwembaden. Een unieke en leuke ervaring!