Galicië en Picos de Europa (tijdens de Corona pandemie)

Noordwest Spanje is een schitterend deel van Spanje en totaal anders dan het zuiden. De zomers zijn er vaak een stuk koeler en er valt veel meer regen, dat zie je ook goed terug in de mooie groene natuur. Er zijn veel rivieren en watervallen, waarin je heerlijk kunt zwemmen. Ook zijn er schitterende steden, kleine verlaten bergdorpjes en natuurparken.  Aan de kust vindt je mooie kleine baaitjes, maar ook ruige stranden met hoge golven.  En net als overal in Spanje is het eten hier heerlijk en goedkoop. Ben je liever echt actief bezig? In de Picos de Europa kun je o.a. wandelen, kanoën, raften, paardrijden, klimmen, canyoning en mountainbiken.

Tijdens onze vakantie verbleven we in drie verschillende vakantiehuizen. De eerste week verbleven we in het binnenland tegen de Portugese grens. Ons huisje had een heerlijk zwembad, een schitterend uitzicht op de bergen en lag op loopafstand van een rivier om in te zwemmen. De tweede week verbleven we in een mooi oud huis met een grote fruitboomgaard vlak bij de kust, net buiten het gezellige stadje Viveiro. De derde week verbleven in een schitterend en luxe huis met uitzicht op de Picos de Europa, maar helaas verliep deze week iets anders dan gehoopt. Na twee dagen werd het reisadvies voor Spanje aangepast. Als we niet meteen zouden vertrekken moesten we in Nederland in quarantaine. Ander half uur na dit bericht zaten we in de auto op weg naar huis. Dit was helaas een abrupt einde van een heerlijke vakantie. We wisten dat dit kon gebeuren, maar het was toch flink balen. We hadden graag nog even genoten van de schitterende Picos de Europa en de activiteiten die we gepland hadden. We zouden nog gaan paardrijden, canyoning en kanoën samen met onze hond Kate.Spanje

Al jaren bezoeken we het zuiden van Spanje in het voorjaar, het is er dan heerlijk rustig en de temperaturen zijn meestal erg aangenaam. De dorpjes Nerja en Frigiliana aan de Costa del Sol zijn mijn favoriet. Witte huizen, mooie pleintjes met kleurrijke bloemen, smalle straatjes en vele goede restaurantjes waar je natuurlijk heerlijk tapas of churros met warme chocoladesaus kunt eten. Maar ook de Costa Blanca en Costa de la Luz zijn schitterend en heerlijk in het voorjaar. De stad Cádiz is zeker het bezoeken waard, het wordt ook wel  Habanita (klein Havana) genoemd, omdat het een grote gelijkenis heeft met  de Cubaanse hoofdstad.

Zuid-Spanje heeft veel mooie stranden, gemoedelijke dorpjes, een mooie natuur om in te wandelen en indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder een aantal schitterende steden. Het is heel leuk om een kort verblijf in een stad (bijvoorbeeld Sevilla, Granada of Ronda) te combineren met een verblijf in een vakantiehuis of appartement met zwembad aan de kust.

 

Tips: In de Straat van Gibraltar kun je (in het juiste seizoen) dolfijnen, walvissen en orka’s zien. En in het prachtige Koninklijke Paleis van Sevilla zijn scènes van de serie Game of Thrones opgenomen. Het is ontzettend leuk om het Koninklijke Paleis te bezoeken als je deze serie hebt gezien.