Maleisië

Maleisië is een heel mooi land waar je gemakkelijk met een huurauto kunt rondreizen, de wegen zijn er goed en bijna iedereen spreekt er Engels. De bevolking is heel vriendelijk en vindt het ontzettend leuk als je een paar Maleisische woordjes of zinnen kunt spreken.     

Het eten is ontzettend lekker, vers en heel gevarieerd. Je kunt er natuurlijk Maleisisch eten, maar ook Thais, Chinees, Indiaas en  Westers. Van al onze reizen heb ik in Maleisië het lekkerste gegeten, vooral omdat het zo ontzettend gevarieerd is. Ook bij de kleine kraampjes op de markt kun je heerlijk en goedkoop eten, hier wordt heel erg netjes en schoon gewerkt. "Selemat makan", dit betekent eet smakelijk, en smakelijk eten zul je zeker doen in Maleisië!

Tijdens onze rondreis hebben we duizenden vuurvliegjes gezien tijdens een boottocht door de mangrove, oude kleurrijke tempels bezocht, gefietst door de rijstvelden op het platteland en op handen en knieën door een ondergrondse rivier in een grot gekropen. We hebben gewandeld  door theeplantages in de Cameron Highlands, waar het heerlijk koel is, en de ongerepte Oostkust bezocht met zijn schitterende stranden en mooie onderwaterwereld. Hier hebben we genoten van het snorkelen en van de stranden met zacht wit zand. Ook hebben we 2 leuke pretparken bezocht, gebowld en een karaoke box gehuurd. Samen met de Chinese bevolking hebben we genoten  van de verlichte "hotsprings" in de avond en gegild in de achtbaan die door het winkelcentrum in KL ging.

 

Mijn mooiste ervaring in Maleisië? Dat zijn er eigenlijk twee. We logeerden in een eenvoudig strandhuisje op een eiland aan de Oostkust en hebben daar gesnorkeld; ontzettend mooi! Je loopt gewoon vanaf het strand de zee in, en het is net een aquarium. We zagen honderden mooie vissen, waaronder anemoonvissen (beter bekend als Nemo), grote zeeschildpadden en baby haaien. En tijdens een snorkeltochtje zagen we ook nog eens drie grote haaien, heel bijzonder en ook een beetje spannend! De andere onvergetelijke ervaring was het uitzetten van baby zeeschildpadjes in de zee. Bij zonsondergang hebben we op een rustig strand een heleboel baby schildpadjes vrij mogen laten. Ik krijg nog kippenvel als ik terug denk aan dit moment.

 

Tip: In de meeste steden zitten in de grote winkelcentrums bedrijven waar je een karaoke box kunt huren, daar kun je met je eigen gezelschap karaoke doen. Ontzettend leuk en lachwekkend en ook nog eens heel erg goedkoop!