Brazilië

Brazilië heeft een diepe indruk bij mij achter gelaten. Het is een land met grote tegenstellingen en veel armoede, wat helaas ook de criminaliteit verhoogt. Gelukkig hebben wij niks vervelends meegemaakt, we hebben alleen maar hartelijke en lieve mensen ontmoet (op één keer na toen we zijn opgelicht tijdens het kopen van een ijsje). Persoonlijk vind ik Brazilië (in ieder geval het gedeelte tussen Natal en Salvador) een vakantieland voor de ervaren reiziger, de wegen zijn er vaak echt slecht, de bevolking spreekt weinig of geen Engels en je moet er soms goed op je veiligheid letten. 

Ondanks de hierboven genoemde punten hebben we een schitterende reis gemaakt langs de kust van Natal naar Salvador. De mensen in dit gedeelte van Brazilië zijn erg vriendelijk en open,  maar spreken meestal geen Engels. Dit is totaal geen probleem als je een beetje je best doet, met een boekje of Google translate kom je er altijd uit. Het is een heel mooi en kleurrijk gebied, met veel natuur, een aantal mooie steden, schitterende stranden en een wilde oceaan met hoge golven. In het juiste seizoen kun je er zelfs walvissen zien! 

Wij bezochten ook het Chapada Diamantina Nationaal Park, dit ligt een stuk het binnenland in. Chapada Diamantina is een mooie en leuke afwisseling met de kust. Diepe kloven, grotten, ondergrondse meren en schitterende watervallen.

Het eten in Brazilië is heerlijk en niet duur, aan de kust kun je heerlijke vis eten en natuurlijk de bekende Caipirinha drinken. Een Caipirinha is gemaakt van Braziliaanse rum, limoen en suiker. Guaraná is de frisdrank die je er drinkt, de Braziliaanse cola. Ook kwamen we tijdens onze reis meerdere ijswinkels tegen waar je op gewicht  een ijsje kunt kopen. Ontzettend leuk en lekker vonden wij. Je mag zelf je ijsje scheppen en versieren met allerlei lekkers, daarna weeg je het ijsje bij de kassa en reken je af.

 

Mijn mooiste herinnering aan Brazilië? Dat zijn de wilde dolfijnen die we hebben gezien. Gewoon vanaf het strand, liggend op onze handdoek. Ze sprongen door dezelfde golven als waar mijn kinderen in speelden en zwommen langs ons terwijl we in onze opblaasbanden op de zee dobberden. Iets om nooit meer te vergeten!