Reiservaring

Samen met mijn gezin heb ik al talloze, onvergetelijk mooie reizen gemaakt, waarbij we ons niet hebben laten weerhouden door de leeftijden van onze twee kinderen. Van kleins af aan nemen we hen al mee op reis. Rustige vakanties dicht bij huis, maar ook mooie lange rondreizen buiten Europa. Zo hebben we al veel mooie landen bezocht, waaronder:

Tijdens deze reizen en vakanties hebben we in vele mooie en bijzondere accommodaties gelogeerd. 

En we zijn zelfs in het buitenland getrouwd.

Reizen doen wij het liefst met onze eigen (huur)auto. Dit geeft ons een groot gevoel van vrijheid en op deze manier kan je altijd en overal stoppen, zo lang als je zelf wilt. Ook maakt het dan niet uit als je accommodatie misschien wat afgelegen ligt.  Met je auto ben je zo bij een restaurant of bezienswaardigheid.

Actief bezig zijn, natuur, rust en lekker eten combineer ik vaak met een mooie stad of andere bezienswaardigheid en de grote toeristische plekken probeer ik te vermijden. Minder toeristische plekken zijn vaak net zo mooi, veel rustiger en hebben meestal een hele fijne sfeer. En soms ben je er helemaal alleen…..

Tip: Doe iets wat de lokale bewoners graag doen in hun vrije tijd. Bezoek bijvoorbeeld een dierentuin, ga bowlen, picknicken in het park, bezoek een sportvereniging of doe karaoke in Azië!

Kostenbesparing

Pakketreizen voldoen over het algemeen niet aan mijn wensen, en daarom ben ik zelf onze vakanties en reizen uit gaan zoeken. Op deze manier kun je helemaal zelf de route, accommodaties en kosten bepalen. 

Goed zoeken op het internet zorgt er vaak ook voor dat de kosten van je vakantie of reis een stuk lager uitvallen dan de kosten van een pakketreis. Je vlucht ver van te voren boeken, op een andere dag vliegen of vliegen vanaf een andere luchthaven kan ook een (grote) besparing opleveren.

Prijs voorbeelden van een aantal reizen die ik zelf heb uitgezocht:

  • 4 weken Mexico, Thailand, Brazilië, Maleisië en Zuid-Afrika in de zomervakantie (vlucht vanaf Schiphol, autohuur en accommodatie, meestal met ontbijt) voor 4 personen  ongeveer € 7000.
  • 1,5 tot 2 weken Zuid-Spanje in de meivakantie (vlucht vanaf Brussel, autohuur, villa met privé zwembad gedeeld met het gezin van mijn broer) voor 4 personen ongeveer € 1700 tot € 2000.

Reizen met kinderen

Onze kinderen nemen we al van kleins af aan mee op reis. Reizen met (kleine) kinderen is echt ontzettend leuk. Door onze kinderen zijn we wat rustiger gaan reizen, en nemen we meer de tijd om te genieten van het moment. Mijn ervaring is dat kinderen zich heel makkelijk aanpassen en dat er altijd wel iets leuks te doen is voor hen. 

De activiteiten en accommodaties kies ik altijd passend uit bij de leeftijden en interesses van onze kinderen. Slapen in een echte boomhut of een strandhuisje, paardrijden op het strand, een waterpark met glijbanen, een dierentuin, surflessen, een speeltuin,  snorkelen tussen haaien of karaoke, er is altijd iets leuks te doen voor kinderen........en natuurlijk ook voor de volwassenen.

Een vooraf geplande reis vind ik zelf heel fijn. Aan het einde van een reisdag hoef je niet meer op zoek te gaan naar een geschikte accommodatie, en met een goede navigatie hoef je de weg ook niet te zoeken. Dat scheelt een hoop tijd en ergernis. Indien mogelijk verblijven we het liefst minimaal drie nachten op één locatie. Dat geeft rust en zo kan je ook echt genieten van de plek waar je verblijft. 

Kinderen (vaak tot 12 jaar) krijgen regelmatig korting bij accommodaties, en soms verblijven en ontbijten ze helemaal gratis.