Spanje

Al jaren bezoeken we het zuiden van Spanje in het voorjaar, het is er dan heerlijk rustig en de temperaturen zijn meestal erg aangenaam. De dorpjes Nerja en Frigiliana aan de Costa del Sol zijn mijn favoriet. Witte huizen, mooie pleintjes met kleurrijke bloemen, smalle straatjes en vele goede restaurantjes waar je natuurlijk heerlijk tapas of churros met warme chocoladesaus kunt eten. Maar ook de Costa Blanca en Costa de la Luz zijn schitterend en heerlijk in het voorjaar. De stad Cádiz is zeker het bezoeken waard, het wordt ook wel  Habanita (klein Havana) genoemd, omdat het een grote gelijkenis heeft met  de Cubaanse hoofdstad.

Zuid-Spanje heeft veel mooie stranden, gemoedelijke dorpjes, een mooie natuur om in te wandelen en indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder een aantal schitterende steden. Het is heel leuk om een kort verblijf in een stad (bijvoorbeeld Sevilla, Granada of Ronda) te combineren met een verblijf in een vakantiehuis of appartement met zwembad aan de kust.

 

Tips: In de Straat van Gibraltar kun je (in het juiste seizoen) dolfijnen, walvissen en orka’s zien. En in het prachtige Koninklijke Paleis van Sevilla zijn scènes van de serie Game of Thrones opgenomen. Het is ontzettend leuk om het Koninklijke Paleis te bezoeken als je deze serie hebt gezien.